نوشته شده توسط : نرکس
گیاه گزنه یک گیاه علفی است که نام علمی آن اورتیکا دیوئیکا است‌. برگ گزنهو ریشه گزنه خواص دارویی فراوانی دارد. برگ گزنه به عنوان چای دم می‌شود که غنی از مواد مغذی است و خواص درمانی فراوانی دارد. همچنین برای استفاده موضعی از این گیاه می‌توان از روغن گزنه استفاده کرد. تماس با برگ گزنه تازه موجب ایجاد حساسیت می‌شود اما با استفاده از جوشانده گزنه و استفاده از عصاره آن می‌توانید از خواص درمانی این گیاه دارویی بهره مند شوید. در این مطلب از غفاری دایت که در اتباط با خواص گزنه است به بررسی خواص گزنه در طب سنتی، خواص گزنه برای رحم، خواص گزنه برای دیابت، خواص گزنه برای پروستات، خواص گزنه برای ریزش مو، خواص روغن گزنه، خواص عرق گزنه، خواص دمنوش گزنه و مضرات گزنه می‌پردازیم.

 

خواص گزنه در طب سنتی

در طب سنتی خواص فراوانی برای گزنه برشمرده است و از دیرباز این گیاه دارویی برای درمان بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها استفاده می‌شود.

از جمله خواص گزنه که طب سنتی به آن‌ها اشاره می‌کند می‌توان به مواردی مانند کاهش التهاب، کاهش مشکلات پروستات، مبارزه با عفونت، سلامت مجاری ادراری، درمان آلرژی فصلی، سلامت رحم، درمان سرماخوردگی، تقویت مو، جلوگیریاز ریزش مو و درخشندگی مو اشاره کرد.

 

خواص گزنه برای دیابت

در گزنه حلقه‌ای پیچیده وجود دارد که موجب کاهش قند خون می‌شود. از گیاه گزنه در دارو‌های قند خون استفاده می‌کنند. با نوشیدن سه فنجان از دمنوش گزنه می‌توانید قندخون را کنترل کنید.

 

خواص گزنه برای رحم

دم کرده گزنه از بهترین‌ دارو‌های گیاهی برای درمان کیست تخمدان است. این گیاه دارویی موجب تنظیم قاعدگی و بهبود خون‌ریزی شده و جریان خون را به سمترحم و لگن هدایت می‌کند. گرنه رحم را ضدعفونی می‌کند. گیاه گزنه با حذف سموم رحم مشکلاتی مانند ناباروری را به حداقل می‌رساند.

 

خواص گزنه برای پروستات

گزنه می‌تواند مانع بزرگ شدن پروستات شود و از این طریق مانع ایجاد سرطان پروستات شود. توجه داشته باشید که ریشه گزنه فقط می‌تواند از بزرگ شدن پروستات جلوگیری کند اما کارکردی در راستای کوچک کردن یا بازگرداندن پروستات به حالت قبل ندارد.

 

خواص گزنه برای ریزش مو

ویتامین B و منیزیم موجود در گزنه موجب تقویت مو می‌شود و از ریزش مو‌ها جلوگیری می‌کند. از دیگر ویتامین‌های موجود در گزنه ویتامین C استکه باعث تنظیم چربی کف سر شده و از ریزش موها جلوگیری می‌کند . جوشانده گزنه را دور از نور خورشید قرار دهید و آن را روی کف سر خود بریزید و یا جوشانده گزنه را با خاک رس ترکیب کنید و ترکیب حاصل را به موهای خود زده و پس از ده دقیقه آب‌کشی کنید.

 

خواص روغن گزنه

روغن گزنه از برگ‌های گیاه گزنه به دست می‌آید. روغن گزنه طبیعتی گرم و خشک دارد. روغن گزنه سرشار از فیبر، پروتئین، ویتامین های D، ،E، K، و B ، کلسیم، آهن، مس، منیزیم، کاروتن، تانن، فلاونوئیدها، کلروفیل، گلیکوزیدها، فیتون‌کش‌ها، اسیدهای آلی، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها است.

برخی از خواص روغن گزنه عبارتند از:

  • درمان گلودرد: خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد عفونی از جمله خواص روغن گزنه است که به این روغن امکان جلوگیری از بروز بیماری‌های عفونی را می‌دهد. یکی از بیماری های عفونی گلو درد است که علائمآن را با مصرف روغن گزنه می‌توان کاهش داد.
  • جوان‌سازی پوست: فعالیت ضدباکتریایی روغن گزنه مانع از فعالیت بکاتری‌ها روی پوست می‌شوند و در نتیجه از ایجاد جوش و آکنه جلوگیریمی‌کند. علاوه بر این روغن گزنه حاوی آنتی اکسیدان است که موجب ساخت کلاژنشده و از چین و چروک‌ها جلوگیری می‌کند.
  • تقویت استخوان: روغن گرنه غنی از کلسیم، منیزیم، آهن، ویتامین D و E است که موجب تقویت و استحکام استخوان‌ها می‌شود.
  • تقویت رشد مو: روغن گزنه با داشتن ویتامین C و آهن موجب افزایش گردش خون و در تتیجه تقویت فولیکول های مو می‌شود و از این طریق مو‌ها را تقویت می‌کند.

از دیگر خواص روغن گزنه می‌توانیم به مواردی مانند درمان پروستات، جلوگیریاز تشکیل بواسیر، تسکین درد‌های قاعدگی، درمان دیابت، درمان بیماری‌های لثه، رفع سوءهاضمه، ضد التهاب قوی، درمان پسوریازیس، درمان بیماری‌های عفونی، افزایش شیر در مادران شیرده، درمان سیاتیک و درمان آلزایمر اشاره کنیم.

 

خواص عرق گزنه

تماس با برگ گیاه گزنه موجب آلرژی می‌شود اما از جمله خواص عرق گزنه کاهش واکنش‌های آلرژیک است. از دیگر خواصی که برای عرق گزنه در نظر می‌گیرند، خاصیت آنتی اکسیدانی این عرق است. عرق گزنه موجب کاهش التهاب غشای مخاطی بینی و تسکین درد آرتروز می‌شود. تاثیر مثبت بر پروستات و جلوگیری از هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات از جمله خواص و فواید عرق گزنه است.

 

خواص دمنوش گزنه

دمنوش گزنه و یا چای گزنه خواص و فواید زیادی برای سلامتی دارد.چای گزنه دارای خاصیت ضدالتهابی دارد که به درمان برخی بیماری‌های پوستی مانند اگزما کمک می‌کند. همچنین دمنوش گزنه موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود وبرای درمان آلرژی موثر و مفید است. می‌توانید از دمنوش گزنه به عنوان دهان‌شویه استفاده کنید تا از خاصیت ضد التهاب آن برای لثه‌ها بهره‌مند شوید. چای گزنه موجب تسکین درد‌های قاعدگی می‌شود. دمنوش گزنه فشار خون بالا را کاهش داده و تهوع را رفع می‌کند. از دیگر خواص دمنوش گزنه تقویت سلامت قلب و پیشگیری از سکته قلبی و مغزی است. از محبوب‌ترین خواص دمنوش گزنه کمک به لاغری و کاهش وزن است. دمندش گزنه در درمان یبوست و نفخ نیز موثر است و موجب تقویت قوای جنسی نیز می‌شود. چای گزنه موجب تسکین دردهای ناشی از التهاب، سردرد، درد پشت و دردهای عضلانی می‌شود

 

 

خواص گزنه برای لاغری

 یکی از خواص گزنه تنظیم قند خون است و از طریق این خاصیت موجب کاهش اشتهاو تاثیر در کاهش وزن می‌شود. گزنه با داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها و فیتواسترول مانع از جذب کلسترول بد شده و از افزایش وزن جلوگیری می‌کند. برای کنترل اشتها و افزایش متابولیسم بدن به صورت منظم از گزنه استفاده کنید و از خواصگزنه برای لاغری بهره مند شوید.

 

برای خرید و ثبت سفارش  گزنه کلیک کنید

 

منابع:

 https://flowershoping77.tebyan.net/newindex.aspx

 



:: بازدید از این مطلب : 454
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نرکس

یحان گیاهی است که در هوای گرم رشد می کند و خوشبو است و در غذاهای ایتالیایی جایگاه ویژه ای دارد. کاشت گیاه یا پیوند پس از اینکه یخبندان به پایان می رسد و خاک گرم است در عرض چند هفته ثمر فراوانی خواهد داشت.

کاشت و پرورش ریحان

رایج ترین نوع ریحان، ریحان شیرین است؛ انواع دیگر شامل ریحان بنفش (کم تر از ریحان شیرین)، ریحان لیمویی ( طعم لیمو ) و ریحان تایلندی ( طعم شیرین بیان ) دارد.

کاشت ریحان آسان است اما در تابستان فقط در فضای باز و تنها زمانی که خاک به خوبی گرم می شود رشد می کند، پس طبق آن برنامه ریزی کنید.

 

کاشت ریحان از طریق بذر داخل گلدان

  •  اولین نکته ای که برای کاشت و پرورش ریحان داخل گلدان یا باغچه در نظر بگیرید انتخاب بذرهای سالم و استاندارد است که آنها را باید یک روز قبل از کاشت در مقداری آب ولرم بریزید. شما می توانید بذر ریحان را بین 8 ساعت تا سه روز در آب نگه دارید تا خوب و کامل متورم شوند.
  •  مرحله بعد انتخاب گلدان مناسب است که باید آن را تا ارتفاع 15 سانتی متری با مخلوط خاک باغچه و خاکبرگ پرکنیم.
  •  حالا نوبت به کاشت ریحان می رسد ، در این مرحله ابتدا بذرها را از آب بیرون اورده و به روی یک پارچه یا روزنامه قرار می دهیم تا به خوبی نم آنها گرفته شود.
  •  بذرها را حداکثر در عمق 5/0 تا 1 سانتیمتری، با فاصله 15 سانتیمتری روی سطح خاک می پاشیم و روی بذرها را با کمی خاک می پوشانیم.

نکته:توجه داشته باشید که اگر اندازه بذر دو میلی متر باشد، شما باید حداکثر دو میلی متر روی آن را با خاک بپوشانید.

  •  بعد از انجام صحیح این مرحله سطح گلدان را با یک برگ روزنامه می پوشانیم تا بذرها کامل زیر روزنامه قرار بگیرند.
  •  شما باید هر روز دو تا چهار بار روی گلدانی که بذرهای ریحان را کاشته اید با یک آب پاش کوچک آب بریزید تا سطح آن کاملا خیس شود و گلدان را دو تا پنج روز در گرم ترین جای ممکن قرار دهید.
  •  فراموش نکنید که وقتی ریحان جوانه زد، نباید اجازه دهید خاک خشک شود و باید هر روز آبیاری انجام دهید.

روش صحیح انجام مراحل کاشت و پروش ریحان در باغچه

  1.  در شروع کشت، کاشت بذر ها را 6 هفته قبل از آخرین سرما شروع کنید. ( به تاریخ های یخ بندان محلی مراجعه کنید .)
  2.  برای کاشت در بیرون از منزل، صبر کنید تا زمین حداقل به 50 درجه - ترجیحا حدود 70 درجه فارنهایت برای رشد بهتر برسد ، بدون گرما، گیاه رشد نخواهد کرد.
  3.  ریحان باید در مکانی بروید که روزانه 6 تا 8 ساعت آفتاب کامل را دریافت کند؛ خاک باید مرطوب و زهکشی شده باشد.
  4.  کشت گیاه یا جوانه آن حدود 10 تا 12 اینچی عمق زمین قرار دارند، آن ها باید حدود 12 تا 24 اینچ ارتفاع داشته باشند ؛ برای گیاهان کوچک تر، گیاه ( حدود 16 تا 24 اینچی عمق زمین قرار دارد ).
  5.  در طول دوره های خشک تابستان، به طور آزاد گیاهان را آبیاری کنید.
  6.  به یاد داشته باشید به محض این که به نظر رسید برگ ها رشد کرده اند برگ را بچینید چون دوباره می روید.
  7.  اگر در حال برنامه ریزی برای پخت وپز با این گیاهان، هستید گیاه را درخاک تمیز بکارید ( از کودهای شیمیایی استفاده نکنید چون مضر هستند ) و آن ها را دوراز مسیر های شلوغ بکارید تا گیاهان صدمه نبینند، گوجه فرنگی همسایه خوبی برای ریحان در باغ است.

 

برای خرید بذر ریحان کلیک کنید.

 

منابع:

https://b2n.ir/z28277



:: بازدید از این مطلب : 474
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نرکس

معرفی گونه آستروفیتوم: آستروفیتوم از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین کاکتوس‌ها به شمار می‌آید که دارای گونه های مختلفی می باشد. مهمترین گونه ها عبارتند از آستریاس ها، اورناتوم، کاپری کورن، میروستیگما، نادم و غیره. آستروفیتوم ها مشخصاً به دلیل ظاهر ستاره گونه آنها به نام‌های کاکتوس ستاره‌ای و همچنین کلاه اسقفی با کلاه کشیش معروف است.

 

 

گیاه شناسی:


استروفیتوم ها در قسمت‌های مرکزی و شمالی و شمال شرقی مکزیک و در ارتفاعات بسیار بالا یافت می شوند جدا از ستاره‌ای حالت بودن بدنه می‌توان به ظاهر سبز یا خاکستری رنگ و شامل تعدادی شیار که روی آن پوشیده با کرک می‌باشد و بسته به واریته ی آن دارای خار یا بدون خار در روی کرک است. نام علمی این گونه Astrophytum می باشد.

 

گلدهی:


آستروفیتوم ها اغلب زود گلدهی انجام می‌دهند و در سن ۳ تا ۵ سالگی این امر آغاز می‌شود در بهار و تابستان شروع به گلدهی می‌کند و اگر کاکتوس پیوندی باشد شاید این امر زودتر اتفاق بیفتد گل‌های آنها به صورت قیفی شکل به قطر ۳ تا ۹ سانتیمتر  و در رنگ‌های غالباً زرد یا قرمز و یا به صورت ترکیبی از این دو رنگ وجود دارند.
شرایط رشد:
این گیاهان با اینکه کمی دیر رشد هستند ولی در محیط گلخانه و با فراهم سازی همه خواسته های گیاه بسیار سریع رشد خواهد کرد.

 

نور:


آستروفیتوم ها نور مستقیم آفتاب را دوست ندارند و بهتر است آنها را در محیط نیمه آفتابی مانند کنار پنجره نگهداری کنید ولی دقت کنید اگر بیش از حد سایه باشد برای گیاه مضر است .

 

دما:


این گونه از کاکتوس میتواند تا دمای در حدود صفر تا ۴۵ درجه را تحمل کند. بهترین دما برای رشد گیاه در حدود ۲۲ تا ۳۵ درجه سانتی گراد می باشد.

 

خاک مناسب آستروفیتوم:


آستروفیتوم ها به خاک ماسه ای با تخلخل بالا نیاز دارند در ترکیب خاک میتوانید از پیت ماس و کود گاوی کهنه و استریل استفاده کنید. برای مطالعه مقاله کامل نحوه تهیه خاک کاکتوس اینجا کلیک کنید.

 

آبیاری:


این گیاه به آبیاری بسیار حساس است به دلیل شرایط ذاتی آن و رشد در مناطق بسیار کم آب هر گونه بی برنامگی و تغییر آنی در آبدهی گیاه باعث مرگ آن خواهد شد و باید از شروع فصل رشد که عموما بهار است تا اواخر تابستان و شروع پاییز به صورت منظم بسته به محیط نگهداری آبیاری شود. در فصل رشد هفته ای یک مرتبه کافی می باشد. در زمستان آبیاری هر ماه یک مرتبه انجام شود.

 

کود دهی:


در زمان رشد گیاه می توانید از کودهای ازت پایین و پتاس بالا برای افزایش رشد گیاه استفاده کنید.

 

تکثیر:


از طریق بذر انجام می شود.

زیر مجموعه های آستروفیتوم:

بیش از صد گونه از آستروفیتوم ها شناسایی شده است. آستریاس ها نیز از زیرمجموعه این گروه هستند.

 

جهت ثبت سفارش و خرید انواع گیاه  اپارتمانی کلیک کنید.

منابع:

https://b2n.ir/z28277



:: بازدید از این مطلب : 484
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نرکس

کاکتوس ها نیاز دارند در طول روز سه تا چهار ساعت در معرض نور غیرمستقیم خورشید باشند، گفت: پنجره جنوبی ساختمان ها بهترین نور را برای کاکتوس ها تامین می کند و اگر شرایط تامین نور غیر مستقیم خورشید در خانه فراهم نبود می توان از نور مصنوعی هم استفاده کرد.

وی ادامه داد: کاکتوس ها به هیچ عنوان نباید طولانی مدت در معرض نور خورشید  قرار بگیرند.کاکتوس ها در محیط گلخانه و در شرایط متعادل پرورش داده می شوند و اگر مدت طولانی در معرض نور مستقیم خورشید باشد می سوزند.

نایب رئیس انجمن کاکتوس و گیاهان گوشتی ایران به دمای مناسب برای نگهداری کاکتوس ها اشاره کرد و گفت: کاکتوس ها گیاهان مقاومی هستند که می توانند در دمای  پنج درجه تا مثبت ۵۰ درجه تاب بیاورند اما بهترین دما برای رشد کاکتوس ۱۵ تا ۲۷ درجه سانتی گراد است. دمای پنج درجه سانتی گراد باعث خوابیدن گیاه  و توقف رشد آن می شود.

وی با بیان اینکه کاکتوس ها توانایی نگهداری آب در  خودشان را دارند تا در مواقع ضروری از آن استفاده کنند، گفت: باید این گیاه به نحوی آبیاری شود که سیراب شده و آب اضافی از انتهای گلدان خارج شود. در حقیقت باید کل خاک بستر مرطوب شود. بهترین زمان آبیاری هم زمانی است که خاک گلدان کاملا خشک شده باشد.

وی ادامه داد: برای اینکه متوجه شویم خاک گلدان کاملا خشک شده می توانیم چندسانتی آن را کنار بزنیم و لایه های زیرین خاک را بررسی کنیم تا متوجه شویم آیا زمان آبیاری گیاه رسیده است یا خیر. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که در تابستان به دلیل گرمای هوا خاک گیاه زود خشک می شود و نیاز داریم آب بیشتری به آنها بدهیم. در حالی که هرچه به فصل پاییز و زمستان نزدیک می شویم نیاز به آبیاری نیز کمتر احساس می شود.

به گفته وی، در فصول سرد سال که گیاهان به خواب زمستانی می روند بایستی آب و کود کمتری به آنها داده شود.

 رستمی به خاک مناسب برای رشد کاکتوس نیز اشاره کرد و گفت: برای اینکه خاک آب زیادی جذب نکند یا در گلدان آب جمع نشود و گیاه پوسیده نشود باید خاک زه کش مناسب داشته باشد، در ترکیب خاک از مقدار زیادی ماسه استفاده شود و ته گلدان با پوکه یا سنگ های درشت پر شود  و با ایجاد این زه کش آب اضافی از بستر خاک خارج شود. از طرفی باید گلدانی تهیه شود که سوراخ های ریزی در انتهای آن ایجاد شده باشد تا آب از آنجا خارج شود.

نایب رئیس انجمن کاکتوس و گیاهان گوشتی ایران اضافه کرد: از پنج درصد کوکوپیت، پنج درصد ذغال و خاک برگ یا خاک باغچه با درصد کم هم می توان در خاک کاکتوس استفاده کرد.

بیماری های کاکتوس

وی با اشاره به اینکه کاکتوس ها ممکن است دچار بیماری های مختلفی شوند که در برخی موارد با سمپاشی رفع می شود،اظهار کرد: دراز شدن کاکتوس و خارج شدن از فرم عادی یکی از بیماری کاکتوس است که با تغییر نور در گیاه ایجاد می شود.یعنی زمانی که کاکتوس دور از نور قرار می‌گیرد به سمت نور کشیده می شود و تغییر فرم می  دهد. بهترین کار این است که گلدان  پشت پنجره را بچرخانیم تا همیشه از یک زاویه به گیاه نور نتابد.

وی ادامه داد: گاهی پوشش سفید رنگی روی کاکتوس می نشیند که به آن شپشک آردآلود می‌گویند. این شپش با سم پاشی قابل رفع است.همچنین می توان  به وسیله یک گوش پاک کن شپش را از روی گیاه برداشت و از محیط دور کرد.

نایب رئیس انجمن کاکتوس و گیاهان گوشتی ایران  تصریح کرد:بیماری دیگری به نام لکه گرد قهوه ای رنگ وجود دارد که در وسط ساقه و برگهای کاکتوس ایجاد می شود.عامل ایجاد آن شپشک سپردار قهوه ای است که می توان آن را هم با سمپاشی از بین برد.

به  گفته وی وقتی خاک  کاکتوس مناسب نباشد و زه کش مناسبی نداشته باشد پایه و ساقه دچار پوسیدگی می شود.

رستمی به بیماری چروک شدن کاکتوس نیز اشاره کرد و گفت: وقتی کاکتوس بیش از حد ابیاری شود خصوصا در فصل زمستان، چروک می شود.بنابراین نباید بیش از حد به کاکتوس آب داد.

وی در ادامه گفت: بیماری لکه های برنزی بر روی کاکتوس نشان دهنده وجود کنه روی کاکتوس است که می توان از سم برای از بین بردن این آفت استفاده کرد.

چه زمانی برای عوض کردن گلدان مناسب است؟

نایب رئیس انجمن کاکتوس و گیاهان گوشتی ایران  خاطر نشان کرد: زمان مناسب برای عوض کردن گلدان کاکتوس فصل بهار و تابستان است. وقتی ریشه های گیاه از حفره های داخل گلدان خارج شود می توان  گلدان آن را عوض کرد. البته باید توجه داشت که سایز گلدان جدید یه سایز بزرگتر از گلدان قبلی باشد.زیرا اگر گلدان بزرگتری انتخاب شود گیاه به خوبی رشد نمی کند.

برای رشد بهتر گیاه از چه کودی باید استفاده کرد؟ 

وی اظهار کرد: کودهایی که نیتروژن بالا و پتاس پایینی دارند مناسب کاکتوس هستند. همچنین کود بایستی در فصل بهار و تابستان به گیاه اضافه شود.

چگونه کاکتوس گل می دهد؟

وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی کاکتوس ها گل‌نمی دهند،گفت:برخی گونه هایی از کاکتوس در بازه زمانی ۲۰ تا ۳۰ساله گل می دهند ولی برخی دیگر  بعد از دو سه سال وارد فضای گلدهی می شوند.بنابراین گلدهی به نوع کاکتوس بستگی دارد.

چگونه از کاکتوس می توان بذر گرفت؟

رستمی بیان کرد: برای بذر گرفتن از کاکتوس می توان با گوش پاک کن یا قلمو گرده های یک کاکتوس را گرفت و به کاکتوس دیگر منتقل کرد.

 

 

برای ثبت سفارش و خرید انواع کاکتوس کلیک کنید.

 

منابع:

https://b2n.ir/z28277



:: بازدید از این مطلب : 469
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 شهريور 1400 | نظرات ()